Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Jaycob

Assassin’s Creed Shadows

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
1 godzinę temu, Phoenix. napisał:

Przeciez nadal nie uzsasadniles swojej wypowiedzi dlaczego MS lub Tencent mialby miec ochote na Ubi. Poza wklejaniem linkow nie masz wlasnego zdania, no i ja nie mam konkretow w kwesti tej wypowiedzi bo to ty je powinienies miec.Ja mam konkrety  kwesti twoich wypowiedzi, a te sa po prostu idiotyczne bo caly czas nie bazujesz na wlasnym zdaniu tylko czyims. Ja nic nie wnosze do tematu, tylko ja sie nie wypowiadam na dany temat jak nie mam nic do powiedzenia, a ty spamjesz linkami, ktorych nawet nie rozumiesz i w dodatku nie masz wlasnego zdania :szczerbaty:

Pomijając już to o czym wcześniej wspominałem że moja wypowiedź była humorystyczna mistrzu deducji odpowiem na te twoje wypociny :szczerbaty:

Ubi od lat robi słabe gry, firma leci na pysk jej wartość spada, Tencent i Microsoft od lat skupują takich gigantów oraz znane marki, sam Tencent posiada już akcej Ubisoftu i stać ich na to żeby zwiększyć swoje udziały. Ubisoft już bronił się przed przejęciem o czym było głośno z Vivendi. Wszystkie media podają że w Ubi jest największy kryzys od lat podobnie zresztą jak było z Activision Blizzard zanim Microsoft ich nie kupił :szczerbaty:.

1 godzinę temu, Phoenix. napisał:

Nie trawie idiotow wiec dlaczego mialbym byc dla nich mily? Kogos kto nie ma własnego zdania poza czyimis linkami ? Przeciez nie odnosze sie tak do kazdego, a to swiadczy o tym,ze tylko nieliczne osoby uwazam za takich jak uwazam wiec mam stosunek do nich jaki mam. Nawet z toba mialem spine ale nie uwazam cie za takiego i potrafie sie dogadac pomimo ze sam cisnales mi wiecej niz ja tobie :D Pozostaje goscia dodac o ignorowanych i zakonczyc temat ;) Tak samo jak wiele osób potrafi po mnie cisnąć i biorę to na klatę i nie obrażam. Ale to idzie odróżnić ziarno od plewu a plewu niestety nie trawie. 

Człowieku ty tutaj co chwilę z kimś starcia masz i regularnie zachowujesz się jak prostak. kadajo to wywalił cię już raz na zbity pysk bo miał już dosyć twojego zachowania. Wystarczy przejrzeć w ilu tematach i z iloma osobami masz spiny i zawsze te twoje monologi wyglądają podobnie. Masz się tutaj za niewiadomo kogo a często poza pyskówkami z dyskusji z tobą niewiele wynika. Tyle z mojej strony bo z bucami, chamami i prostakami nie mam przyjemności wydawać się w dyskusję 😉.

Edytowane przez azgan
  • Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
43 minuty temu, Phoenix. napisał:

Nie trawie idiotow wiec dlaczego mialbym byc dla nich mily? 

Dlatego że zachowując się w ten sposób sam stajesz się jednym. W kółko i kółko.

• Like 2
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
49 minut temu, roman.kosecki88@interia.pl napisał:

@Phoenix. nie zaleznie czy masz racje czy nie, sposob przekazywania argumentu masz....poprostu chamski. Nie pierwszy raz to widze. Tak jest od lat.

Pewnie masz do tego prawo i nie lamiesz zadnego regulaminu ale warto byc poprostu milym i stosowac umiarkowane argumenty. :) 

Nagminnie łamie regulamin ale mniejsza już o to 😉

4. Nie obrażamy innych forumowiczów https://forum.pclab.pl/guidelines/

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
2 godziny temu, Phoenix. napisał:

Nadal jestes tak zalosny, ze nie potrafisz podac konkretnego powodu.

Przejęcie praw do marek, części doświadczonych pracowników (całe kolorowe woke poleciałoby na zbity pysk, pan Kińczyk nie będzie się ... - chyba, ze dla PR jakieś pozory zachowa), silników gier, kontaktów biznesowych, otwarcie na zachodni rynek dzięki ukryciu się za zachodnią marką (Motorola, Philips, Volvo, wymieniać dalej?)

Edytowane przez Zas
  • Like 1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Tencent też udupił System Shocka 3 w fazie rozwoju.

Edytowane przez Necronom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawdę polecam to obejrzeć każdemu, kto chce zrozumieć jak gamedev jest spieprzony w obecnych czasach.

• Thanks 1
  • Upvote 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Zas napisał:

Przejęcie praw do marek, części doświadczonych pracowników (całe kolorowe woke poleciałoby na zbity pysk, pan Kińczyk nie będzie się ... - chyba, ze dla PR jakieś pozory zachowa), silników gier, kontaktów biznesowych, otwarcie na zachodni rynek dzięki ukryciu się za zachodnią marką (Motorola, Philips, Volvo, wymieniać dalej?)

I to jest konkretna odpowiedź a nie bezmyślne wstawianie linków bez własnego zdania. 
Gdyby zrobili tam takie czystki to jestem jak najbardziej za👌

5 godzin temu, azgan napisał:

Wystarczy przejrzeć w ilu tematach i z iloma osobami masz spiny i zawsze te twoje monologi wyglądają podobnie.

Jest to dosłownie promil ludzi tutaj udzielających się bo nie każdy musi kazdgo lubić i zdaje sobie sprawę, że też mnie wiele osób nie trawi ;) A Ty jedynie z czego słyniesz to z robienia spamu, niedawno pojawił się nowy trailer tlou sezonu drugiego to zaspamowales wątek tym co już dawno kiedyś było wstawione i tak w kółko. Gdybyś miał własne zdanie to rozmowa wyglądałby inaczej bo jakoś kolega niżej bardzo prosto i czytelnie odpowiedział na moje proste pytanie, ty natomiast nie dość że nie masz własnego zdania to wrzucasz masę linków do czyiś wypowiedzi kiedy ja zapytałem ciebie. No ale trzeba posłuchać dobrych rad i dodać cię do ignorowanych. EOT.

4 godziny temu, Necronom napisał:

Tencent też udupił System Shocka 3 w fazie rozwoju.

Zapewne szybciutko by tego asasyna przerobili na takiego jaki powinien być :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Bredzisz jak potłuczony, odpowiedziałem ci z czystej grzeczności wyżej konkretnie i rzeczowo chociaż wiedziałem że nie ma to sensu ale zacytowałeś oczywiście tylko fragment wypowiedzi :szczerbaty:. Ten "promil" to praktycznie w każdym temacie każdego dnia można spotkać i jak to zauważył słusznie roman.kosecki88@interia.pl robisz tak od lat bo nie potrafisz inaczej dyskutować i wydaje ci się że zawsz wiesz wszystko najlepiej a jedyne w czym jesteś dobry to sianie fermentu, skakanie do innych i chamskie zachowanie :szczerbaty:. Żeby zwracać komuś uwagę to najpierw samemu trzeba reprezentować jakiś poziom i klasę której ci brak, mało tego połuczasz innych poczym sam robisz dokładnie to samo :szczerbaty:. Oczywiście że nie każdy musi każdego lubić ale ty już się kiedyś tłumaczyłeś jak zwracano ci uwagę że "taki masz styl pisania" ale to tylko ubieranie w ładne słowa zachowania typowego buraka nazywając rzeczy po imieniu :szczerbaty:. Sprzeczki się zdarzają ale nie ma 2 osoby na tym forum która wdawałaby się w tyle utarczek co ty raz za razem o czym wspomniał również kadajo wyżej ptysiu :szczerbaty:. Chcesz EOT? Proszę bardzo, sam na mnie wskoczyłeś i ciągniesz to dalej :szczerbaty:

Edytowane przez azgan
  • Like 1
  • Upvote 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy nie ceniłem Ubisoftu. Nawet dobrze się bawiłem przy Division 1 i 2, choć na te dwa tytuły wydałem łącznie na promocji ok. 60zł 😀. Od lat robią średniaki, które często są gorsze od poprzednich odsłon. Nawet nie chce mi się instalować ostatnich AC (choć są dostępne w katalogu ps plus extra) Jeśli nie potrafią wyciągnąć wniosków ze swoich wpadek (lub nie chcą) to niech giną. Każdy widzi co teraz się sprzedaje np. chińska małpa lub koreański Stellar Blade. Może to jakiś wewnętrzny sabotaż na osłabienie wartości giełdowej, nikt nie może być tak głupi aby wypuszczać jedną porażkę (Star Wars Outlaws)  za drugą (Makumba z kraju kwitnącej wiśni). Nie wiem co zrobią z tym ostatnim tytułem, podmiana głównego bohatera nie wchodzi w grę (bo będzie kwik postępowców).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ghostdog Jak bym mial wybrac jednego z nowszych asasynow co by zmienil twoje zdanie to polecam AC:Origins. Mega giereczka, super historia no i mapa nie za wielka tak jak w oddysey

Ja lubie ubi-gry bo oczekuje malo ambitnych produkcji gdzie nie musze sie umyslowo wysilac tylko po pracy usiasc w fotelu i sie zrelaksowac.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
51 minut temu, ghostdog napisał:

Nigdy nie ceniłem Ubisoftu. Nawet dobrze się bawiłem przy Division 1 i 2, choć na te dwa tytuły wydałem łącznie na promocji ok. 60zł 😀. Od lat robią średniaki, które często są gorsze od poprzednich odsłon.

Moim zdaniem oni osiągnęli szczyt w 2014 r. wraz z Unity jeśli chodzi o serię AC. To był tytuł gdzie było jeszcze widać, że coś próbowali zrobić. Wydajność owszem była kiepska, bugów wiele ale mimo wszystko to nie była wydmuszka, coś tam w środku było.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie Origins przeszedłem i mnie ten tytuł wyleczył z kolejnych odsłon. Za długi, za nudny i mapa zawalona punktami. 60-80h to ja mogę spędzić np. w Elden Ring a nie w czymś takim. Nie lubię jak sztucznie wydłuża się rozgrywkę przez jakieś zbieractwo lub robienie cały czas tych samych zadań.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Origins to był krótki w porównaniu do odyssey czy valhali.

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, ghostdog napisał:

Właśnie Origins przeszedłem i mnie ten tytuł wyleczył z kolejnych odsłon. Za długi, za nudny i mapa zawalona punktami.

Na to choruje w sumie każdy openworld robiony na pół gwizdka, włącznie z tytułami od PlayStation Studios.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, ghostdog napisał:

Właśnie Origins przeszedłem i mnie ten tytuł wyleczył z kolejnych odsłon. Za długi, za nudny i mapa zawalona punktami. 60-80h to ja mogę spędzić np. w Elden Ring a nie w czymś takim. Nie lubię jak sztucznie wydłuża się rozgrywkę przez jakieś zbieractwo lub robienie cały czas tych samych zadań.

Widocznie inna wizje mamy na rozrywke gamingowa. I to jest OK.

Dla mnie Origins to najlepsza czesc. Jak masz oleda to wszystko wyglada jeszcze lepiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Kris194 napisał:

Moim zdaniem oni osiągnęli szczyt w 2014 r. wraz z Unity jeśli chodzi o serię AC. To był tytuł gdzie było jeszcze widać, że coś próbowali zrobić. Wydajność owszem była kiepska, bugów wiele ale mimo wszystko to nie była wydmuszka, coś tam w środku było.

Dokładnie tak właśnie było. Trzeba pamiętać, że czas jednak leci i tamci ludzie, którzy starali się robić Assassyny z pasji są w mniejszości albo już tam nie pracują - rotacja pracowników, przyszli młodsi już wypaczeni nowoczesnym gamingiem z równie wypaczonym podejściem do tworzenia gier wideo - to jest identyczna historia jak z cdp red czy DICE - inni ludzie, inna wizja, inne podejście, inne czasy. Nikogo tu nie bronię ale moim zdaniem zamysł artystyczny i pasja zginęła gdzieś w odmętach wzorowania się (kopiowania) na innych, podobnych grach bo tak chce zarząd i nawet jeśli ktoś chce się wyłamać to musi dostosować się do narzuconej odgórnie wizji projektu co jeszcze bardziej dusi kreatywność.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dla tych co nie oglądali, krótkie podsumowanie tego co się obecnie dzieje w Ubi (i nie tylko) od obecnych pracowników:

- ten "japoński konsultant i specjalista", z którym Ubi konsultowało motywy "historyczne i zgodnościowe", nazywa się Kasuma Hashimoto. Koleś jest byłym pracownikiem... Sweet Baby Inc. Według niego odbiór AC:S w Japonii jest bardzo pozytywny i tylko ludzie na zachodzie narzekają. 

- wiele tematów w zespołach pracujących nad grami obecnie ma status taboo. W mailach nie można nawet przesyłać uśmieszków, czy jakichkolwiek kombinacji typu : - ), bo jest to raportowane przez innych jako molestowanie. Coraz mniej osób ze sobą rozmawia, a brak komunikacji jeszcze bardziej pogarsza proces produkcyjny.

- jest obawa przed wychodzeniem przed szereg, proponowanie ryzykownych/bardziej ambitnych pomysłów/idei jest niemile widziane, dlatego tworzą tylko i wyłącznie bezpieczny content. Kreatywność jest zabijana w zarodku. Preferowana jest nijakość, co zostało idealnie oddane przy tworzeniu Kay w Outlaws, bo tworzenie "pięknych" postaci jak w Baldurs Gate czy Uncharted budzi nieufność w firmie. 

- proces promocji w Ubi jest absurdalny - pracownicy najniższego szczebla, posiadający małe doświadczenie i krótki okres zatrudnienia, są bardzo szybko promowani od razu z poziomu junior na senior, co wiąże się z ogromnym spadkiem jakości, natomiast pracownicy z długim stażem, którzy posiadają odpowiedni zestaw umiejętności i doświadczenie, są w tym procesie promocji pomijani. Jednym z przykładów jest inżynier, który nie mając żadnego doświadczenia w pracach z mechanikami FPS w grach, został właśnie do takowych przydzielono - z wiadomym skutkiem. Tak się dzieje na wszystkich levelach w Ubi, przypadkowe osoby na przypadkowych stanowiskach, a management rozrósł się do chorych wręcz rozmiarów. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 3
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ich najlepsze dziela to AC Black Flag no i Splinter Cell.

Ciagle mam nadzieje na remake tego pierwszego na silniku nowych AC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, Kris194 napisał:

Wy się sprzeczacie a wystarczy spojrzeć na wyniki najlepiej sprzedających się gier (poza typowymi grami-usługami) i można bardzo szybko zrozumieć jakich gier dla pojedynczego gracza oczekuje większość i dlaczego Ubisoft nigdy do tego poziomu nie dojdzie.

*coughs*Elden Ring - ponad 23 mln sprzedanych kopii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Element Wojny napisał:

Naprawdę polecam to obejrzeć każdemu, kto chce zrozumieć jak gamedev jest spieprzony w obecnych czasach.

Ale czy gdzieś jeszcze sytuacja jest tak ekstermalna jak w ubi? Przecież to francuzi. Nie chce już wchodzić za bardzo w politykę, ale od wielu lat widać, że większość ich społeczeństwa ma poglądy podchodzące pod samodestrukcję na wielu płaszczyznach. Z nimi ewidentnie coś jest nie tak

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Sheenek napisał:

Ich najlepsze dziela to AC Black Flag no i Splinter Cell.

Ciagle mam nadzieje na remake tego pierwszego na silniku nowych AC.

Oni mieli masę znakomitych gier, ale przede wszystkim przestali być kreatywni i teraz robią tylko duże produkcje, a gdzie są mniejsze gry takie jak Valiant Hearts, Trialsy, Child of Light? Takie Raymeny przez wielu uważane są za najlepsze platformówki 2d jakie kiedykolwiek powstały, ale po co to robić, lepiej wysłać takie studio do robienia skórek do następnego Assassyna czy Far Cry'a.

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i przez to teraz idą na dno. A tak mieliby inne gry jako backup :)
To samo może się stać z EA czy Activiosn Blizzard jeśli tylko Fifa czy COD nagle przestanie działać, rozpadną się jak domek z kart, bo tak samo nie mają żadnego planu awaryjnego, mają wszystko postawione na jednego konia.

• Like 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Wina konsumentow. Jezeli kupujemy badziew(sam sie bije w piers) to duze firmy to wykorzystuja. Po co maja inwestowac w produkt jak nie zaleznie od jakosci sie sprzeda.

Swiatelko w tunelo daje mi to co zrobil ubisoft z przesunieciem premiery i odejsciem od wczesniejszego dostepu. Ale to tylko male swiatelko....

I tylko dla tego ze Star wars outlaws sie nie sprzedalo. 

Inna sprawa jest taka ze mam wrazenie ze nie sprzedalo sie bo glownym bohaterem jest kobieta.....

Edytowane przez roman.kosecki88@interia.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak a w Tomb Rider to facet głównym bohaterem. Jak gra do dupy to nawet keanu Reaves by nie pomógł, trochę na pewno

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, FataIity napisał:

Ale czy gdzieś jeszcze sytuacja jest tak ekstermalna jak w ubi? Przecież to francuzi. Nie chce już wchodzić za bardzo w politykę, ale od wielu lat widać, że większość ich społeczeństwa ma poglądy podchodzące pod samodestrukcję na wielu płaszczyznach. Z nimi ewidentnie coś jest nie tak

Jeśli chodzi o sam proces tworzenia gier to nie wiem, jeśli zaś chodzi o "pushing specific agenda", to uważam, że w miarę podobnie jest obecnie w Bioware, tyle że oni od 5 lat nic nie wydali, więc niewiele się o nich mówi. Każdy kto interesuje się tematem nadchodzącego DA4 wie, jaka ekipa go tworzy i pod czyim kierownictwem. Pokazane do tej pory materiały świadczą też, że w niektórych kwestiach poszli o wiele dalej niż Ubi. 

Tak jak mówił jeden z pracowników Ubi, obecnie najbardziej bezpiecznie jest promować nijakość, żadnego wychodzenia przed szereg, żadnego niepotrzebnego zwracania uwagi. Jakikolwiek dev, który zaproponowałby przykładowo design kobiecych postaci jak w Stellar Blade, szukałby prawdopodobnie nowej pracy. Zwróć uwagę jakie są nadchodzące opcje romansowe dla faceta w DA4: mała piegowata kobieta krasnal, mulatka bez nogi i pewna azjatka, która nawet przez youtuberów zaproszonych przez Bioware na 6-godzinne ogrywanie gry, została odkreślona jako wyjątkowo niefajna, mało interesująca czy wręcz odpychająca. A gdzie się podziały ładne kobiety, jak w poprzednich odsłonach ? Nie ma. Bardzo rozbudowany kreator postaci, gdzie możesz nawet pozostawić rany po usunięciu piersi, albo dodać sobie 5 jąder, ale nie możesz stworzyć seksownej babki, bo największy dostępny rozmiar piersi to AA, a tyłek płaski jak u Taylor Swift.

Jak widać więc, nie tylko Francuzi, i zapewne nie tylko Kanadyjczycy, ale akurat te dwie firmy przodują w takich tematach. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi