Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

azgan

Resident Evil 4 Remake PC, XSX, PS5 - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Kompletnie nie odczułem braku polskiego w tej grze, tekstów jest stosunkowo mało (jakieś dzienniki z opisem historii to większość tekstów w grze). Rozumiem, że ktoś może mieć problem ale angielski w 2023 roku to już powoli wstyd nie znać chociaż w stopniu umożliwiającym zrozumienie ogólne różnych mediów czy to gry, filmy, teksty.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, caleb59 napisał:

Kompletnie nie odczułem braku polskiego w tej grze, tekstów jest stosunkowo mało (jakieś dzienniki z opisem historii to większość tekstów w grze). Rozumiem, że ktoś może mieć problem ale angielski w 2023 roku to już powoli wstyd nie znać chociaż w stopniu umożliwiającym zrozumienie ogólne różnych mediów czy to gry, filmy, teksty.

Ale to nie brak zrozumienia jezyka jest problemem, ja nigdy nie kupie ich gry za plena cene kiedy to olewaja polska lokalizacje. :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kto mówił o pełnej cenie, dorwałem klucz z promki AMD za 100zł. :E 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, caleb59 napisał:

Rozumiem, że ktoś może mieć problem ale angielski w 2023 roku to już powoli wstyd nie znać chociaż w stopniu umożliwiającym zrozumienie ogólne różnych mediów czy to gry, filmy, teksty.

Są tacy ludzie na tym świecie ;) Sam się do nich zaliczam i absolutnie nie jest mi wstyd z tego powodu ;) Po rusku z Tobą mogę pogadać jak chcesz :E Nie znasz ? Wstydź się :-D

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to włączaj ruski w grze, przecież jest dostępny. :E 

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, caleb59 napisał:

No to włączaj ruski w grze, przecież jest dostępny. :E 

Że znam , bo mnie na siłę uczyli, to nie znaczy że lubię. Walić język kacapski !  Lubię grać po Polsku 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dopiero zagram jak będzie spolszczenie, niech sią gonią za ta cenę bez spolszczenia gry sprzedawać.

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Info odnośnie prac nad spolszczeniem z 25 czerwca z twittera grupy re-patriacja:

"Nie chcemy podawać daty premiery, jeżeli nie jesteśmy pewni, że będziemy mogli się z niej wywiązać. Pisałem już o tym.

Tak bardzo jakbym chciał, nie robimy też tego na pełen etat. Nie mamy warunków, by pracować nad tym tak intensywnie, jak nad Village w 2021, więc idzie wolniej."

Ploteczka:

Resident Evil 4 Remake może wkrótce otrzymać Separate Ways. Na Steam pojawiły się nowe osiągnięcia:

a7acad8e0a4ad7370183-webp-800w.webp

Edytowane przez lamparcicho

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ze spolszczeniem Resident Evil 4 Remake?

Na ten moment Capcom nie wprowadził żadnych zmian w kwestii ścieżek plików RE4R, więc nie wpływa to w żadnym stopniu na powstające spolszczenie do RE4R. Nadal pracujemy nad tym spolszczeniem i staramy się dostarczyć je wam tak prędko jak możemy. Przypominam jednak, że nie jesteśmy w stanie wydać tego spolszczenia tak szybko jak w przypadku Village, bo po prostu życie prywatne na to w tym momencie nie pozwala. Informowaliśmy o tym przy starcie prac i w żadnym stopniu się to nie zmieniło, zapewniamy jednak, że gdy tylko możemy, pracujemy nad spolszczeniem i jeśli kiedykolwiek mielibyśmy je anulować (co się nie wydarzy), poinformowalibyśmy o tym.

W sprawie spolszczenia RE Village – REpatriacja (re-patriacja.pl)

(na samym dole)

;) 

• Thanks 2
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E to się wstrzymam jeszcze z graniem 👌

• Like 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Death Island to nowy animowany film CGI i sequel Resident Evil: Vendetta. Premiera filmu już 25 Lipca w serwisie streamingowym CANAL +.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Film jest już od dzisiaj do znalezienia w sieci z polskimi napisami, oficjalna premiera jutro ;) 

Może osłodzi to niektórym czekanie na polonizację do gry :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nawet ja zdążyłem 2x ograć tą część. :E 

#nikogo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A potem po dwóch etapach stwierdzicie, że jednak gra nie dla was. I tyle będzie z czekania na spolszczenie 😏 Oczywiście dobrze mieć grę w swoim język. Ale w przypadku tej gry to jest całkowicie zbędne. Fabuła tutaj jest infantylna i stanowi jedynie tło do rozgrywki. 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest demko, jest spolszczenie do demka, można testować za free ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Film obejrzany niedawno, solidne 4/10, jak reszta tych produkcji. Interakcje między postaciami, ich dialogi to zbyt srogi cringe jak dla mnie. 

Edytowane przez smilehunter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 24.07.2023 o 14:30, caleb59 napisał:

To nawet ja zdążyłem 2x ograć tą część. :E 

Ja nawet 3x, 19 lat temu 2x (po Polsku) i teraz ;) I ogram jeszcze raz jak to spolszczenie w końcu będzie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też orginal ukonczylem kilka razy dlatego teraz mi sie nie spieszy i spokojnie poczekam na spolszczenie. Choc może niektórym może sie wydawać to dziwne bo po kilku przejsciach po polsku wlasciwie dokladnie wiem o co w grze chodzi i te polskie napisy tak naprawde niewiele zmienia ale... Tak mam i juz ze nie tykam gier bez polskiej lokalizacji albo bez fanowskiego spolszczenia. Jedyny wyjatek to Pro Evolution Soccer 😛

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przejście gry z zerową celnością, niemalże. 

Podziwiam i zazdroszczę zapału. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie mało kto jeszcze gra ale mam wielką prośbę. Czy mógłby ktoś sprawdzić u siebie na takim samym lub bardzo podobnym konfigu ( rtx3060ti+5600+Win 10) jak gra działa na presecie Prioritize Graphics  FSR - off RT- off w 1440p?? Może to być sam początek gry czyli ścieżka do chaty lub pierwsze wejście do wioski. Ile macie mniej więcej  fps?? Wiem wiem są gameplaye na yt ale nie w tym rzecz. Mam wrażenie że u mnie z dnia na dzień gra ( i tylko ta gra) zaczeła działać o wiele gorzej ( jakieś minus 30% fps). Ew czy ktos spotkał się ze spadkiem wydajności w dalszych etapach gry? Np po walce z bossem w jeziorze jak podplynalem do Merchanta i zapisalem gre to zaczelo mi wypluwac ledwo 65fps a wczesniej od poczatku gralem z lockiem na 90fps. Z góry dzięki:) 

Edytowane przez naczelnik5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

21 września premiera DLC fabularnego Separate Ways!

😍:glodny:

edit: z pl subami

• Like 2
  • Thanks 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to byle do czwartku i na szybko skończyć bo będzie dodatek do cyberpunka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i świetna wiadomość. Dla mnie pod względem zainteresowania zdecydowanie DLC RE4 > DLC CP2077. Tego drugiego nawet nie ukończyłem, a i z tego co przeszedłem już niewiele pamiętam. 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi