Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

qjin

Cyberpunk 2077

Rekomendowane odpowiedzi

Wniosek: "memory leak" mają tylko posiadacze małej ilości VRAM, a ci co mają dużo VRAM, to memory leak nie mają. 🙃🦄

• Like 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest red engine, tutaj wszystko jest możliwe. :E 

Edytowane przez caleb59
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, caleb59 napisał:

Masz 4090 więc jakim cudem chcesz mieć memory leak? :E 

może gra w 8k? :D

• Like 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, caleb59 napisał:

To jest red engine, tutaj wszystko jest możliwe. :E 

... ale to nie tylko tutaj. W innych grach jest tak samo (Halo Infinite, The Last Of Us, Calisto Protocol).

Edytowane przez Kyle_PL
  • Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Kyle_PL napisał:

Wniosek: "memory leak" mają tylko posiadacze małej ilości VRAM, a ci co mają dużo VRAM, to memory leak nie mają. 🙃🦄

to w sumie to żaden leak jak przecieka tylko do pewnej ilości :P

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, gret napisał:

może gra w 8k? :D

Zwiększanie rozdzielczości ma mniejszy wpływ na użycie VRAM, niż się wielu wydaje.

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Jaycob napisał:

A nie jest to związane z atutami? Aby odblokować więcej wszczepów masz perki od tego:

Zrzut-ekranu-42.png

W korze czołowej są 3 miejsca:

Zrzut-ekranu-43.png

Stałe 25% XP?  IMO po to zrobili te mieszkania, abyś miał sens do nich wrócić jak chcesz mieć więcej XP i pobawić się w simowe życie.;) 

Poza tym chyba są gdzieś na mieście automaty z kawą z tego co kojarzę, tylko krócej działa ten status.

Generalnie nie miałem potrzeby, aby wracać do domu w tej grze poza momentami fabularnymi.  XP i tak bardzo szybko leci.

W rzeczywistości też tak narzekasz? O nie! Znowu muszę wrócić do swojego domu wziąć prysznic i pójść spać! :E  Jakie to upierdliwe. :E 

Nie zrozumiałeś co napisałem , w korze są 3 sloty ale tylko dwa są użyteczne dla buildu pod broń białą ten który zwiększa zadawane obrażenia mecha wieżyczka itd i ten który zmniejsza cooldown na wszczepy , trzeci można zainstalować niwelujący atak wrogiego netrunnera ale jest ussles bo zanim ten atak nastąpi to wszyscy nie żyją xD 

Dla rąk oba są bezużyteczne w builidzie pod katany/ostrza modliszkowe a mogli choćby dodać możliwość instalacji wszczepów z innych części ciała w rękach np ten który zwraca wytrzymałość/HP albo zwiększa szybkość ataku

Są atuty edgerunner itd ,  ale to za mało bo potem masz najlepsze wszczepy od rippera z dogtown które wymagają dużo pkt i brakuje ja aktualnie mam 286 i wszystkie zajęte a nie mam najlepszych wszczepów które chciałbym mieć

W grze jest to uciążliwe non stop wracać tylko po to żeby zebrać bonusy , w krwi i winie też tego nie lubiłem 

Btw po co mi wszczep zsynchronizowany z inteligencją jak ja mam 3 int i build pod ninja/solo

Jest jeszcze dużo do zmiany w tej grze , nie wiem kto to przepuścił przecież ja to wyłapałem po 30 minutach gry a oni testują miesiącami 

Edytowane przez voltq
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, gret napisał:

to w sumie to żaden leak jak przecieka tylko do pewnej ilości :P

Nie no, to oczywiście był mój żart, bo gdyby był "memory leak" to byłby zawsze (i np. załatwiał nawet GPU 24GB VRAM). Po prostu należy przyjąć do wiadomości, że niektóre gry wymagają więcej VRAM.

• Like 2
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, caleb59 napisał:

Odkąd wyłączyłem RT też nie mam memory leak, nawet wczoraj jak grałem jakieś 3h w jednej sesji. Z włączonym RT wystarczy pokręcić się po Jig Jig Street czy po bazarku za knajpą gdzie gadamy z Takemurą i będziesz miał memory leak na zawołanie. Bez RT w tych miejscówkach nie ma żadnych problemów.

RT lubi zżerać sporo VRAM, a z tym nowym patchem jeszcze więcej. Przy Twoim GPU po prostu nie ma sobie sensu tym głowy zawracać.

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do wycieków, ciekawe, że to miałem nawet na gtx 1660ti i to bez RT xD odpalasz mapę i nagle spadek do 30fps, i nie można nic zrobić, zmienić rozdzielczość, fullscreen, okno, detale itd, nic nie pomagało, wczytanie od nowa zapisu tak samo, trzeba wyłączyć grę i włączyć ponownie, i potem zaś za którymś razem otwarcie mapy, a czasem pogrzebanie w ustawieniach graficznych powodowało drop fpsów, który bez restartu nie wzrósł, mimo. że przed chwilą było 60fps+ itp. To samo jest na rtx 3060ti,
DL2 1440p DLSS Q + RT i nie ma problemów, wszystko działa i trzyma 60fps- bez locka dobija do okolic 70fps. 
Ten problem który opisuję mam tylko w Cyberku, w żadnej grze w którą gram czy grałem nie uświadczyłem czegoś podobnego. A grałem sporo czy na RX 570 8GB kilka lat temu, czy gtx 1660ti 6gb czy teraz na RTX, ale problem jest z Cyberpunkiem, za każdym razem gdy otwieram mapę mam z tyłu głowy, czy grze odwali czy nie, tak samo jak przestawiam ustawienia graficzne, gra jakby się wysypywała i fps się nie przywraca do normalności, miałem tak z włączeniem DLAA przy ultra, odpaliłem i nagle 20fps+ czekałem aż się odmuli i nic, musiałem wyłączyć grę i odpalić od nowa., to występuje losowo, czasem szybko nawet w ciągu 30min od gry, a czasem po kilku godzinach, a czasem pogram z 2godziny i nie ma problemu, tak mniej więcej wychodzi przy graniu w Cyberpunka, ale ograłem na gtx 1660ti, i tam to się zdarzało, mimo, że grałem w 1080p z FSR- chyba i detalami takimi żeby dało radę grać.

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam szalony drop pomarańczowych rzeczy. Są wszędzie :hmm: 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Kyle_PL napisał:

Nie no, to oczywiście był mój żart, bo gdyby był "memory leak" to byłby zawsze (i np. załatwiał nawet GPU 24GB VRAM). Po prostu należy przyjąć do wiadomości, że niektóre gry wymagają więcej VRAM.

Untitled.jpg

Edytowane przez aureumchaos
  • Like 1
  • Haha 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, aureumchaos napisał:

Czas chyba zainwestowac w 4090 :szczerbaty:😭

Ja mam na RTX 2070 Super w 3440x1440 po włączeniu PT chyba 1 fps :szczerbaty:

Natomiast na DLSS Quality i opcje średnio- wysokie (zagęszczenie tłumu na low) i nawet RT ON (samo RT ON bez poniższych suwaczków) jest jakieś 50-55 fps średnio - da się grać 

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta gra stylistycznie czasem niszy mi glowe jak to pieknie wyglada i jak sa zrobione glowne modele postaci :D Pozniej odpalasz takiego Assasyna i zbiera sie na wymioty jak sie patrzy na te denne i sztuczne dialogi z drewnianymi twarzami :szczerbaty:

JyLb2Rr.png

• Like 6
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
55 minut temu, skypan napisał:

Mam szalony drop pomarańczowych rzeczy. Są wszędzie :hmm: 

Bo drop się skaluje do levelu, też mnie to wkurza.

PS: świetny kontrakt z dwoma policjantami :lol2:

Edytowane przez dziadeke
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@voltq odnośnie uwag do skilli, balansu i gameplay, no moja opinia od czasów Wiedźmina 3 jest taka, że Redzi piszą super scenariusze, mają gust chłopaki (ładne te gry są i nie chodzi tylko o wodotryski) ale nieszczególnie wiedzą na czym ma polegać rozgrywka w ich grach. Ani to openworld, ani przygodówka, tak stoją w rozkroku trochę. 

Edytowane przez Alyjen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Długo się czeka na telefon od Reeda? Zrobiłem w międzyczasie z 10 kontraktów i cisza :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po 3 dzwoni? tam masz chyba zrób 0/3 kontrakty 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile jest wszystkich kontraktów w dodatku? ja podstawkę ukończyłem ale zostało mi jeszcze u Reginy trochę, mam 13/23.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Phoenix. napisał:

Ta gra stylistycznie czasem niszy mi glowe jak to pieknie wyglada i jak sa zrobione glowne modele postaci :D Pozniej odpalasz takiego Assasyna i zbiera sie na wymioty jak sie patrzy na te denne i sztuczne dialogi z drewnianymi twarzami :szczerbaty:

JyLb2Rr.png

tak samo

wczoraj włączyłem dosłownie na 45 minut, bo skupiam się na Separate Ways i jadąc do jakiejś misji przejeżdżałem przez miasto wieczorem przy padającym deszczu, dookoła te wszystkie odbicia, kałuże, neony, czerń oleda..bajka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, gret napisał:

po 3 dzwoni? tam masz chyba zrób 0/3 kontrakty 

Zrobiłem to co było na mapce w Dogtown + kilka spoza i dalej cisza. Może coś przegapiłem, pokręcę się po Dogtown.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
40 minut temu, galakty napisał:

Długo się czeka na telefon od Reeda? Zrobiłem w międzyczasie z 10 kontraktów i cisza :E

Dwa dni musisz czekać. Przewiń sobie czas.

Edytowane przez tomekpcl
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt, że ładnie to wygląda ale niestety też poszli na uproszczenia. Te same megabloki, te same miejscówki gdzie stoją gankusy itd. No i niestety żadna aktualizacja nie zmieni tego, że miasto to piękna wydmuszka.

Edytowane przez skypan
  • Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi