Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

qjin

Cyberpunk 2077

Rekomendowane odpowiedzi

43 minuty temu, Element Wojny napisał:

Najbardziej jednak jako gracza, jako fana i jako konsumenta ugodził mnie ostatni stream CDPR i zachowanie Milesa Tosta który czytając reakcje oglądających wyglądał na zaskoczonego i zdziwionego - zachowywał się jakby był 11 grudnia zeszłego roku a koleś nie miał pojęcia co się dzieje i o co tym wszystkim ludziom chodzi - a jest 9 miesięcy po premierze... 

Kiedy to bylo, bo chyba przeoczylem, to przy ostatnim patchu?

• Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Sheeneek napisał:

Tak, kiedy pokazywali jakie dobra będą w nowym patchu.

• Thanks 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są konsumenci, którzy mają bardzo wysokie wymagania i nie akceptują niczego co ich nie spełnia, dopracowanie to dla nich warunek wstępny, aby byli naprawdę zadowoleni muszą dostać coś co się w jakiś sposób wyróżnia.

Inna grupa to tacy którzy przymykają oczy na bolączki czy niedoskonałości i akceptują "przeciętność" tak długo jak coś z niej mają. Dostają produkt taki jaki dostają i starają się nim nacieszyć.

Ostatecznie są też tacy, którzy wymagania mają bardzo małe, ignorują warstwę jakościową i czerpią przyjemność z czegoś co z grubsza jest zrozumiałe tylko dla nich.

Oczywiście nie działa to zero-jedynkowo. Co osoba to inne preferencje i oczekiwania, gorzej jednak gdy ci ostatni zaklinają rzeczywistość i negują wszystko co uderza w ich "skarb". Takich odbiorców nie ma jednak zbyt wiele więc po co przekonywać już przekonanych.

Opinie i tak przestały mieć już jakiekolwiek znaczenie, liczy się $ i tylko $. Co z tego, że ktoś tam potem pomarudzi czy wyśmieje skoro przed premierą można zgarnąć wszystkie możliwe nagrody i dostać noty 100/100, cała masa ludzi i tak się na to złapie więc w czym problem.. Ty może więcej nie kupisz ale gry powstają latami, w między czasie wyrośnie całkowicie nowe pokolenie graczy, nie widzę powodu dla którego historia nie miałaby się powtórzyć. ;) 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Sheeneek napisał:

Tak. Oglądałem go na żywo (do któregoś momentu bo potem z zażenowania wyłączyłem) i zauważyłem że Miles który początkowo tylko zerkał w sekcję komentarzy na twitchu później praktycznie cały czas ją czytał a na jego twarzy było widać chyba wszystko - szok, zdziwienie, zażenowanie, zakłopotanie a mina mu zrzedła bardzo szybko. Tak na szybko starałem się czytać co ludzie piszą i było mnóstwo różnych komentarzy typu "kiedy w końcu naprawicie tą grę" "kiedy przebudujecie AI" "dlaczego gra jest tak pocięta" i wiele tego typu postów. Miles raz tylko się odniósł do tego co czytał mówiąc że wie o problemach z AI i będą z pewnością jakieś drobne poprawki w tym temacie, ale na żadną przebudowę nie ma co liczyć bo ta gra jest jak domek z kart "ruszysz jeden element zepsujesz kolejne dwa" i tego typu, ale widać było że reakcja na jego wypowiedź musiała być mocna bo mina zrzedła mu jeszcze bardziej i poza kilkoma momentami już do końca mojego oglądania wyglądał jak zbity pies.

Serio nie wiem czego on oczekiwał, zachwytów i podziękowań za dwie kurteczki i tęczowego Silverhanda ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, voltq napisał:

Tgolik i sheenek to trolle i  psychofani , nie mają nic wspólnego z typowym graczem

Może nie z każdym ale niestety nie jest chyba tak różowo, skoro zwrotów było mało.
Zresztą elity graczy nie lepsze - zagrywają się obecnie same rogale, gdzie trzeba przygotować kilka mapek tłuczonych do upadłego i generator liczb losowych z toną śmiecia... Rynek Indie stacza się tak samo jak rynek AAA - same piksele jak krowy i rogale lub symulatory chodzenia. Chociaż fakt, zwykle mają mniej bugów :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Element Wojny napisał:

Tak. Oglądałem go na żywo (do któregoś momentu bo potem z zażenowania wyłączyłem) i zauważyłem że Miles który początkowo tylko zerkał w sekcję komentarzy na twitchu później praktycznie cały czas ją czytał a na jego twarzy było widać chyba wszystko - szok, zdziwienie, zażenowanie, zakłopotanie a mina mu zrzedła bardzo szybko. Tak na szybko starałem się czytać co ludzie piszą i było mnóstwo różnych komentarzy typu "kiedy w końcu naprawicie tą grę" "kiedy przebudujecie AI" "dlaczego gra jest tak pocięta" i wiele tego typu postów. Miles raz tylko się odniósł do tego co czytał mówiąc że wie o problemach z AI i będą z pewnością jakieś drobne poprawki w tym temacie, ale na żadną przebudowę nie ma co liczyć bo ta gra jest jak domek z kart "ruszysz jeden element zepsujesz kolejne dwa" i tego typu, ale widać było że reakcja na jego wypowiedź musiała być mocna bo mina zrzedła mu jeszcze bardziej i poza kilkoma momentami już do końca mojego oglądania wyglądał jak zbity pies.

Serio nie wiem czego on oczekiwał, zachwytów i podziękowań za dwie kurteczki i tęczowego Silverhanda ? 

Przecież te komentarze to była teksańska masakra piłą łańcuchową. Nie sądzę, żeby ktokolwiek był w stanie spokojnie znieść taki strumień pomyj.

• Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, tgolik napisał:

Przecież te komentarze to była teksańska masakra piłą łańcuchową. Nie sądzę, żeby ktokolwiek był w stanie spokojnie znieść taki strumień pomyj.

Było by dobrze to by nie było pomyj.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, tgolik napisał:

Sami do tego doprowadzili. Oficjalne forum jest do dawna cenzurowane - każdy post który jest dla nich niewygodny wyparowuje (wiem z własnego doświadczenia - nawet moje zapytania o FSR wyleciały); stream Sasko jest moderowany i nic nie przechodzi; przypuszczam że na innych kanałach jest podobnie. Tymczasem tutaj puścili stream bez moderacji... i szambo wylało. Ja się nie dziwię - tych ludzi nikt nie chce słuchać od miesięcy - i i nie mówię tu nawet o jakichś zagorzałych hejterach tylko o normalnych graczach którzy chcieli się dowiedzieć czemu to i tamto im nie działa. Przez tyle miesięcy czekania frustracja przerodziła się w złość i trafiło na Milesa. 

Z drugiej zaś strony czego on się spodziewał ? To właśnie Miles razem z Sasko robili przecież największą kampanię promocyjną dla CP2077 na 6 miesięcy przed premierą - udzielali się dosłownie wszędzie, obiecywali cuda niewidy, przedstawiali wizję gry które nie istniała - wystarczy spojrzeć na materiały na YT ! - a jak 10 grudnia gra wyszła to nagle obaj wyparowali. 

Osobiście nienawidzę składać obietnic i robię to niezmiernie rzadko z prostego powodu - obietnic trzeba dotrzymywać. Jak z ich obietnicami było każdy wie. 

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, jerryyy napisał:

Jeszcze brakuje tutaj @SebastianFM :D

O co ci chodzi pajacu? Już drugi raz w tym temacie przywalasz się do mnie.

Edytowane przez SebastianFM
  • Haha 1
  • Confused 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, SebastianFM napisał:

O co ci chodzi pajacu? Już drugi raz w tym temacie przywalasz się do mnie.

Nie drugi raz pajacu bo jak kiedyś napisałem że ta gra to jeden wielki żart, to przyleciałeś ze swoim kółkiem wzajemnej adoracji i twardo broniliście CDPR. Dlatego teraz Cię pierwszy raz przywołuje bo coś od tamtego czasu siedzisz cicho. Nie bronisz swojego kolegi tgolika? 

• Confused 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
27 minut temu, jerryyy napisał:

Nie drugi raz pajacu bo jak kiedyś napisałem że ta gra to jeden wielki żart, to przyleciałeś ze swoim kółkiem wzajemnej adoracji i twardo broniliście CDPR. Dlatego teraz Cię pierwszy raz przywołuje bo coś od tamtego czasu siedzisz cicho. Nie bronisz swojego kolegi tgolika? 

To jest ten poziom sheenek i Sebastian zamilkli bo widzą co złego dzieję się z tym produktem , a tgolik to chyba ostatni obronca cp na tym forum

Edytowane przez voltq
  • Confused 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, voltq napisał:

To jest ten poziom sheenek i Sebastian zamilkli bo widzą co złego dzieję się z tym produktem , a tgolik to chyba ostatni obronca cp na tym forum

Jak narazie to ty zamilkles, czekam na potwierdzenie twoich slow odnosnie mojej osoby. Powodzenia.

I przestan usilnie szukac polecznikow probujac wrzucac wszystkich do jednego wora tylko dlatego ze komus sie gra podoba. Probujesz zbudowac jakies 2 strony barykady?

Zachowanie godne dziecka z podworka ktore buntuje i manipuluje kolegami zeby sie do niego przylaczyli i atakowali innych, i ta podworkowosc pokazujesz non stop dodajac ciagle taka sama reakcje "confused" do kazdego komentarza osob ktorym sie gra podoba. Az tak ciezko ci zrozumiec slowo pisane ze sie dziwisz?.

Totalna dziecinada i trolowanie, juz dawno powinienes odpoczynek od moda dostac bo nic do tematu nie wnosisz.

A co do obecnego stanu gry to ciezko mi sie odniesc, koncze urlop i szkoda mi czasu na testowanie. Jezeli to co ludzie tu pisza jest prawda, to downgrade jest mega niepokojacy, tym bardziej ze kiedys chcialem zagrac z RT jak juz dlc bedzie. Za to sama lista poprawionych baboli jest dosc dluga wiec na plusik. Oczywiscie ze cdp daje doopy z tym jak dlugo gre lataja i jeszcze wydaja zalosne dlc. Tyle ze to dalej ma sie nijak do tego jak ja gre ocenilem i jak przy niej sie bawilem 8 miesiecy temu, mialbym niby zmienic zdanie co do niej z tego powodu co cdp robi teraz? Ja ocenialem gre jak w nia gralem, a cdpr i to co naprawili/naprawia i dodadza do gry bede ocenial jak ja ponownie ogram za jakis czas.

Edytowane przez Sheeneek
  • Confused 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
56 minut temu, jerryyy napisał:

Nie pierwszy raz tylko już drugi.

W dniu 5.07.2021 o 12:25, jerryyy napisał:

Jemu jak i Sebastianowi nie przemówisz :)

Tobie się coś powaliło. Ja nie brałem udziału w żadnej takiej dyskusji.

Edytowane przez SebastianFM
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, voltq napisał:

Toglik to ostatni sprawiedliwy ws Cyberpunka 2077:szczerbaty:

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy się możemy zgodzić, że CP to GOTY. 

Z tym, że dla jednych G oznacza Game, a dla drugich Gniot. 

• Like 1
  • Haha 2
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
48 minut temu, crush napisał:

Wszyscy się możemy zgodzić, że CP to GOTY. 

Z tym, że dla jednych G oznacza Game, a dla drugich Gniot. 

Ciezko sie nie zgodzic?

• Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kazdy jest inny (i dobrze) i ocenia gre pod innym katem (i dobrze). Kazdy ma inne wymagania/oczekiwania co do gry ( i dobrze). Dlatego jest tak duzo roznych gier. Mamy z czego wybierac.

Inaczej byl by tylko jeden sluszny gatunek gier, bo TAK.

Ja np. nie skupialem sie na trailerach i obiecankach. Liczylem na wiecej, ale gralo mi sie dobrze, a momentami swietnie. Grafika IMO jest 8,5 na 10. Do 9 malo brakuje.

Zadnych bugow nie mialem oprucz jednego fabularnego. Po prostu NPC nie chcial isc przez co nie moglem posuwac gry dalej. Wczytalem save 10 min wczesniej i poszlo elegancko, a i na samym poczatku nie moglem wsiasc do auta hehe (reset gry pomogl).

Zadnych klonow nie mialem, rozjezdzajacych sie tekstor czy innych problemow.

Szanuje, ze sa ludzie co oceniaja z innej perspektywy, albo mieli ogromne oczekiwania i sa wk.wieni. Rozumiem ich.

To tylko gra nie ma co sie napinac czy na sile przekonywac. To po prostu glupie.

Przeciez co dziennie mijaci ludzie w ciuchach/butach co byscie za .uja nie zalowyli, a jakos nie tlumaczycie tym ludziom ze ich po.ebalo chyba.

Czy np. kolory/modele samochodow. Dla jednych fajne dla innych niedopuszczalne. I co nikogo to nie obchodzi.

• Like 1
  • Sad 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
42 minuty temu, Radziuwilk napisał:

Kazdy jest inny (i dobrze) i ocenia gre pod innym katem (i dobrze). Kazdy ma inne wymagania/oczekiwania co do gry ( i dobrze). Dlatego jest tak duzo roznych gier. Mamy z czego wybierac.

Inaczej byl by tylko jeden sluszny gatunek gier, bo TAK.

Ja np. nie skupialem sie na trailerach i obiecankach. Liczylem na wiecej, ale gralo mi sie dobrze, a momentami swietnie. Grafika IMO jest 8,5 na 10. Do 9 malo brakuje.

Zadnych bugow nie mialem oprucz jednego fabularnego. Po prostu NPC nie chcial isc przez co nie moglem posuwac gry dalej. Wczytalem save 10 min wczesniej i poszlo elegancko, a i na samym poczatku nie moglem wsiasc do auta hehe (reset gry pomogl).

Zadnych klonow nie mialem, rozjezdzajacych sie tekstor czy innych problemow.

Szanuje, ze sa ludzie co oceniaja z innej perspektywy, albo mieli ogromne oczekiwania i sa wk.wieni. Rozumiem ich.

To tylko gra nie ma co sie napinac czy na sile przekonywac. To po prostu glupie.

Przeciez co dziennie mijaci ludzie w ciuchach/butach co byscie za .uja nie zalowyli, a jakos nie tlumaczycie tym ludziom ze ich po.ebalo chyba.

Czy np. kolory/modele samochodow. Dla jednych fajne dla innych niedopuszczalne. I co nikogo to nie obchodzi.

Ale czlowiek w modnych spodniach z dziurami przy kolanach nie twierdzi że ma pełne spodnie bez dziur

A wy tj sheenek tgolik i teraz ty zaklamujecie rzeczywistość i oszukujecie samych siebie co do stanu faktycznego cyberglitcha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, voltq napisał:

Ale czlowiek w modnych spodniach z dziurami przy kolanach nie twierdzi że ma pełne spodnie bez dziur

A wy tj sheenek tgolik i teraz ty zaklamujecie rzeczywistość i oszukujecie samych siebie co do stanu faktycznego cyberglitcha

Czlowieku ty poprostu uparcie glupi jestes.

Oszukiwalem sam siebie ze mi sie miasto w CP podobalo?

Oszukiwalem sam siebie ze mi sie fabula podobala?

Oszukiwalem ze mi sie fajnie strzelalo czy tez hakowalo? Ze fajnie mi sie zwiedzalo? Ze wciagnal mnie klimat tego swiata? Ze wczolem sie w gre? Ze przygoda ktora odnalazlem w CP wciagnela mnie jak nic?

Wiekszosc ktorym sie gra podobala znaja jej bledy, tyle ze ich one tak nie zrazaja jak ciebie.

Tobie sie wydaje ze jako jedyny znasz sie na grach i walczysz o poprawnosc co sie moze komu podobac a co nie, juz ci pisalem, to czysty i przykry narcyzm.

Widzisz ja sie z kolega @Radziuwilkzgadzam i rozumiem o co mu chodzilo. A ty uparcie jak malo rozgarnieta ameba nie mozesz pojac ze komus sie podoba cos innego i walczysz, przy tym pokazujac 0 zrozumienia i 100% zaslepienia piana ktora przez 8miesiecy ci z pyska nie schodzi.

Kolega chcial jak nie jedna osoba juz, zalagodzic piane jaka ludziska tu bija a ty dalej swoje. Roznica miedzy nami jest taka ze kazdy normalny jak mu sie cos nie podoba po 8mc zapomina i daje sobie spokuj, to tylko gra. Nie podoba ci sie, spoko, tylko po co sobie nia w takim razie dupe zawracac?

• Like 1
  • Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, nie byłem w temacie kilka miesięcy, przeleciałem kilka stron i nic się nie zmieniło. Nadal grupka psycholi sra na CP i CDP ???? Tyle czasu a tu non stop ta sama śpiewka leci + ten czubek który  wszystkie pozytywne wypowiedzi minusuje, a negatywne pulsuje ???

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, MAR89TUM napisał:

Heh, nie byłem w temacie kilka miesięcy, przeleciałem kilka stron i nic się nie zmieniło.

Bo (o zgrozo) z samą grą się nic nie zmieniło, to czego się spodziewałeś?
Oklasków przeciwników, czy białej flagi od zwolenników?

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, JeRRy_F3D napisał:

Bo (o zgrozo) z samą grą się nic nie zmieniło, to czego się spodziewałeś?
Oklasków przeciwników, czy białej flagi od zwolenników?

No ponoc zmienilo na gorsze??

Ja jak wyzej napisalem, oczekiwal bym ze tym najwiekszym przeciwnikom juz lekko ochota pisania opadnie odnosnie czegos co jest dla nich totalnym gniotem. No ale patrze przez pryzmat siebie, bo tak bym zrobil.

Od zwolennikow ciezko oczekiwac zeby do tematu nie wchodzili pogadac o grze ktora lubia.

Chociaz wiadomo, przy tak goracym temacie kazda zmiana otwiera puszke pandory na nowo. A to co redzi robia niestety nie pomaga, spaprali sprawe bo powinni przy tym paczu albo nie dac zadnego dlc i zrobic go bez afiszowania, tak poprostu. Albo wlasnie dac jakies fajne dlc, "swietni" marketingowcy z przed premiery chyba juz sie gubia.

Edytowane przez Sheeneek
  • Like 2
  • Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
56 minut temu, MAR89TUM napisał:

Heh, nie byłem w temacie kilka miesięcy, przeleciałem kilka stron i nic się nie zmieniło. Nadal grupka psycholi sra na CP i CDP ???? Tyle czasu a tu non stop ta sama śpiewka leci + ten czubek który  wszystkie pozytywne wypowiedzi minusuje, a negatywne pulsuje ???

Zdajesz sobie sprawę, że masz tu również kogoś kto liże CDP kakaowe oko i minusuje wszystkie negatywne odpowiedzi, a pozytywne plusuje? 

• Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi