Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

azgan

Battlefield 2042 PC, XSX, PS5 - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

SBMM wrzuca Cię po prostu do łatwiejszego lobby. Obecne CoDy to rakowisko, głównie przez wyśrubowany SBMM - 1, 2 mecze pójdą Ci bardzo dobrze i na 99% w 3 meczu dostaniesz mocno w papę bo wrzuci Cię do lobby z hardkorami gdzie dostajesz bęcki i znowu wracasz do łatwiejszego lobby  - proces jest zapętlony.

W BF 2042 i ogólnie w tej serii nie ma tego krzywdzącego systemu i dlatego moim zdaniem gra się lepiej, nie ma tej presji i człowiek jest spokojniejszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, caleb59 napisał:

I łatwiej się zniechęcić bo dostajesz częściej w papę - jedni kampią na chama, reszta próbuje ataku - taki to tryb, nienawidzę go.

Natomiast na podboju wchodzisz do czołgu dostajesz w 10 sekund dwa strzały z jetów i dobicie z helki. 

Wchodzisz do helki dostajesz dwa strzały z lisa i dobicie z pelotki ;-).

Jak jesteś na piechotę to dostajesz od jetów, helek i czołgów i piechoty z każdej strony ;-)

Do tego atakujesz jeden punkt i za chwilę atakują ciebie z za pleców z punktu z którego przyszedłeś a już został stracony i przejęty przez przeciwnika.

Dlatego ja dla początkujących polecam przełamanie.

Moje KD 2,7 wiele godzin przegrane (również w inne BFy) i tak się czasami zdarza, że są chwile, że biją ciebie bezlitośnie.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne, żaden tryb nie jest idealny - tym bardziej, że ta część została na szybkiego przebudowana z battleroyala. :E Mapy też swoje robią i nie na wszystkich jest przyjemnie jeśli chodzi o granie, ich konstrukcję czy podpasowanie pod konkretny tryb gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w BF'a to przede wszystkim trzeba próbować grac zespołowo a nie biegać samemu jak rambo, wtedy faktycznie za dużo się nie zdziała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możecie się śmiać ale nie mam już siły tego ogarniać. Grałem we wszystkie części, teraz przez ostatnie lata pogrywam sobie w BV i jest jakoś łatwiej. Tutaj to jest tak że jak wejdę na serwer to 3 sekundy i ginę i tak co trochę. Nawet jak wezmę jakiś pojazd to też nie wiele dłużej. Co bym nie robił to bam, buch i jestem trup.  Próbuje się chować za przeszkody, leżeć itd. ale i tak zawsze ktoś mnie znajdzie. Ja nie wiem jak nie którzy mogą mieć 40 ubitych jak ledwo mam 7 przy 20 zgonach. Próbowałem grać na serwerach z mniejszą ilością graczy ale nie wiele łatwiej jest.

Co do samego grania gra się całkiem przyjemnie no ale chyba sobie na razie daruje.

8 godzin temu, kadajo napisał:

w BF'a to przede wszystkim trzeba próbować grac zespołowo a nie biegać samemu jak rambo, wtedy faktycznie za dużo się nie zdziała.

Też próbowałem i może raptem kilka sekund dłużej pożyje.

Po za tym rozwala mnie wielkość tych map, może to przez to trudniej ogarnąć i nie da się iść na pałę jak w poprzednich częściach.

8 godzin temu, kadajo napisał:

Na słuch można grac w jakiś taktycznych potyczkach z mala ilością przeciwnika a nie w 64 czy 128 graczy z czołgami, helikopterami i samolotami.

W BV gram właśnie dużo na słuch. A tutaj w części to praktycznie nie możliwe. Biorą cię nie raz z każdej strony i nie wiesz gdzie strzelać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe w sumie, ja tam zacząłem grac z botami, normalnie inna gra, mona się wyluzować,kosisz jak szalony i prawie zawsze wygrywasz :E

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz to najlepiej w ogóle nie grać jak co 2-3 mecze masz czarny ekran.

Leniom z DICE się nie spieszy a mnie już szlag trafia od czekania na fixa bo grać się chce.

Edytowane przez caleb59

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, kadajo napisał:

Na słuch można grac w jakiś taktycznych potyczkach z mala ilością przeciwnika a nie w 64 czy 128 graczy z czołgami, helikopterami i samolotami.

Całkowicie się nie zgadzam. Od czasu zmiany słuchawek na takie z porządnym dźwiękiem i genialnym pozycjonowaniem gra mi się zdecydowanie łatwiej pomimo, że gram tylko tryby CQ 64/128 ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
56 minut temu, caleb59 napisał:

Teraz to najlepiej w ogóle nie grać jak co 2-3 mecze masz czarny ekran.

Leniom z DICE się nie spieszy a mnie już szlag trafia od czekania na fixa bo grać się chce.

U mnie takiego problemu nie ma. Ale na jakimś forum czytałem że pomaga obniżenie detali z ultra na wysokie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, DjXbeat napisał:

Całkowicie się nie zgadzam.

Ja też się nie zgadzam. BF jest tak zrobiony, że kroki przeciwnika zawsze słychać głośno i wyraźnie. 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, sabaru napisał:

i nie da się iść na pałę jak w poprzednich częściach

Może tu jest problem. To nie COD tu trzeba znaleźć miejscówkę, odpowiednio się ustawić a nie bagnet na broń i do przodu ;-).

Pojazdami tak samo albo nie możesz nimi wjechać na hura do przodu (chyba, że wiesz co robisz np. z ochroną aktywną na kilka sekund a potem i tak w długą albo czymś szybkim jak RAM czy BOLT ). 

W czołgu musisz się trzymać w pół dystansie, za jakąś przeszkodą, górką, aby w przypadku namierzania mógł się schować. Podstawa to dym termiczny - normalny dym nie uchroni ciebie przed namierzaniem javelinem.

Jak wjedziesz na pałę na punkt (bez jakiejkolwiek ochrony piechoty) to właśnie po 3 sekundach dostaniesz C5, miny i 3 RPG na klatę.

Tutaj nie pograsz nic na pałę tak jak napisałeś.

Granie np. snajperem to też nie możesz stanąć na końcu mapy (albo się położyć to jeszcze gorsze) i sobie fragować bo zaraz dostaniesz kontrę od innego snajpera. Ja uwielbiam ściągać stacjonarnych snajperów LISEM. Musisz być cały czas w ruchu i najlepiej skitrany z jakiejś strony za osłoną i ogarniać tylko wycinek pola walki. Do tego musisz pamiętać, że luneta powyżej x3 się świeci i każdy wie gdzie jesteś.

7 godzin temu, MT®©™ napisał:

Ja też się nie zgadzam. BF jest tak zrobiony, że kroki przeciwnika zawsze słychać głośno i wyraźnie. 

Dokładnie nawet jak jesteś w pojeździe to możesz usłyszeć przeciwnika. Jeszcze raz napiszę buty przeciwników mają inną podeszwę i tupią inaczej ;-). 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, MT®©™ napisał:

Pozycjonowanie jest wg mnie najlepsze ze wszystkich gier MP  jakie miałem okazję ograć. Nawet w CS jest poziom niżej. Warto dodać, że często mamy totalne pole bitwy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie wkurza to że wbijając na mapę TDM (nie w Portalu)  pogram chwilę ,stwierdzę że nie idzie nic zrobić ponieważ miałem to 

szczęście że system dobrał mi nolive , adhd umber comando  przeciwników więc wychodzę i próbuję dołączyć ponownie  do TDM . 

Problem polega na tym ,że ponowne dołączenie skutkuje połączenie z tym samym serwerem  i tak mogę próbować 3-5-7 razy .

Dlaczego system pcha mnie na siłę  w to samo miejsce ,można by pomyleć  że w TDM gra tylko te 40-60 graczy ?

Druga sprawa to tempo rozgrywki . W takim TDM to już nie BF tylko Cod i to na mapie Shipment    :E

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam.

Tak samo było w CoD już od czasów MW 2019. Może nie tyle razy jak piszesz ale 2-3 próby zdarzało się, że losowało to samo.

Edytowane przez caleb59

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co teraz lepsze do gry w multi Battlefield 2042 po poprawkach czy CoD:MWIII (duży dodatek do MW2019/MWIII) ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie musiałem alt +f4, bo miałem czarny ekran, a zagrałem z 3 mapy na przełamaniu, 4 mapa się nie załadowała, a nie mam nic na ultra w ustawieniach, mam tez dlss jakość, cóż to nie zależy od ustawień, to zależy od farta, raz się załaduje raz nie, rzucasz monetą, wypada orzeł grasz, wypadnie druga strona nie grasz, ot cała filozofia w BF2042 z czarnym ekranem.:E

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@azgan Oczywiście, że BF2042.   COD jest tylko dla tych co kochają tę dziką siekaninę, zwłaszcza, że przez SBMM nie unikniesz marnego losu :D    Nie licząc tego to nie ma co porównywać tych dwóch gier i ich możliwości. 

• Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Póki czarnego ekranu nie ogarną nie ma sensu grać w BF 2042.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sens jest bo u mnie ani razu on nie wystąpił :D  Testowałeś to co piszą, żeby nie grać na ultra?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już wszystkiego próbowałem

Stronę wcześniej @Reddzik napisał, że nie gra na ultra a i tak też miewa ten problem - każdy go ma, nie rozumiem jakim cudem Ciebie magicznie omija. :E 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie gram dość długo BF2042 i przed 6 sezonem nie miałem problemu z czarnym ekranem, po update niestety 3 razy się trafiło, ustawienia ultra czy inne nie mają na to wpływu. 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grałem z DLSS i bez, mam tekstury i filtrowanie na Wysokie plus przetwarzanie końcowe na wysokie, reszta ustawień mix średnie i coś tam low, i zagrałem 3 mapy bez problemu, nagle 4 wywaliła czarny ekran. To jest losowe, coś powoduje ten błąd i albo się złapiemy albo nie, ciekawe że na konsoli tego nie miałem, jest tylko na PC, więc coś go generuje, gra się w porządku, czasem się wkurzam, bo nie słyszałem kolesia za rogiem- przez mój słuch, albo za późno go zobaczyłem, no ale jest ok, gra się fajnie, taka odskocznia od normalnych gierek.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, caleb59 napisał:

każdy go ma, nie rozumiem jakim cudem Ciebie magicznie omija

Ja tego efektu specjalnego nie mam.

Jednak gramy często we 4 osoby to jednemu się to dość często zdarza. 

Dodatkowo ma też problemy z teksturami, czasami np. tekstury pojazdów czy helipadów ma bardzo niskiej rozdzielczości.

Mi natomiast zdarza się (dość często z korelacją czarnego ekranu u wspomnianego kolegi) wywalanie błędu wyszukiwania po rundzie i muszę jeszcze raz kliknąć na start rundy.

Drugi kumpel miał natomiast taki błąd, że przy Sudance nie mógł przełączyć na drugi granat. Miał tylko te rozpryskowe. Logowanie się na jego konto z innego kompa nie niwelowało tego błędu. Po jakimś czasie u niego się to naprawiło a wyskoczyło u mnie ;-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A propos czarnego ekranu to mnie pierwszy raz dopadł ( dwa razy pod rząd) po ostatniej aktualizacji, a tak przegrałem ponad 300 godzin i było czysto. Dla tych co posiadają RTX 3000 i w górę niech spróbują wyłączyć "Resizable Bar" który nie jest wspierany w BF2042 a pewnie w BIOS domyślnie aktywowany.  Polecam do sprawdzenia w celu poprawienia respansywności odpalić (jako Admin) skromną apkę https://timerresolution.com/ niby tylko 0.5ms w dół a czuć poprawę 😉 Zapytam jeszcze jaki przeważnie macie PING  podczas rozgrywki ?? bo u mnie 25ms i czasami 29ms. Szkoda, że połączenie do gry przechodzi przez serwery Amazona... posrane potomki Adolfa coś tam kombinują i ograniczają przepływ gdzieś o tym wyczytałem. Co do ustawień w grze to tylko tekstury mam wysokie i filtrowanie tekstur ultra dla wyciągnięcia ostrości z głębi planu. Któryś z Was ma ONT GPON od Netii ?? 

Edytowane przez sniper76

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem pierwszy dzień Black screena że trzy razy gram od weekenu, od kilku dni się nie powtórzył 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi